• Najmočnejši resveratrol izdelek na našem trgu

  • 1 tableta resveratrola =
    1.000 kozarcev vina.

  • Izjemno ugodna cena -
    samo 0,48 € dnevno!

  • Resveratrol nudi širok spekter koristi za kardiovaskularno zdravje.

 

Najmočnejši na trgu!

resveratrol

 

BIOVEA Resveratrol 250 mg - najmočnejši na trgu. In za polovico cenejši od najbližjega konkurenta! Več >

 

Francoski paradoks

Francoski paradoks. Zakaj Francozi, kljub nezdravemu načinu življenja, živijo dlje?

francoski paradoksFrancozi pojedo veliko nasičenih maščob, pa vseeno živijo dolgo. Ne glede na to ali so to kadilci, nekadilci, bivši kadilci. Ni razlike med ljudmi, ki delajo v pisarnah ali v delavnici v tovarnah. V čem je skrivnost? To, kar je skupno vsem tem ljudem je, da popijejo veliko rdečega vina, ki vsebuje resveratrol, ki je močan antioksidant.

Kaj je to Francoski paradoks?

Eden najbolj zanimivih pojavov, ki ga trenutno preučujejo znanstveniki, dietetiki in drugi raziskovalci, je bolj znan kot »Francoski paradoks«. Francoski paradoks se nanaša na dejstvo, da Francozi kljub temu, da njihova prehrana vsebuje eno najvišjih stopenj nasičenih maščob na svetu, imajo neverjetnih 42 % nižjo stopnjo pojavnosti bolezni srca kot Američani. Raziskovalci so odkrili, da razlog tiči v snovi imenovani resveratrol, ki ga je v obilju v rdečem vinu. Francozi so znani tudi po tem, da poleg mastne hrane popijejo tudi velike količine rdečega vina – s tem tudi velike doze resveratrola.

Rdeče vino za zdravje srca in ožilja

Skrivnost Francoskega paradoksa leži v resveratrolu, ki ga najdemo v rdečem vinu. Francozi so veliki ljubitelji rdečega vina. Resveratrol pomaga razširiti žile in s tem omogoča boljši krvni obtok. Raziskovalci so odkrili, da resveratrol najdemo samo v rdečem vinu – to bi lahko pojasnilo »Francoski paradoks«.

Koliko resveratrola je v kozarcu vina?

Koliko resveratrola je v kozarcu vina, je odvisno od dejstva, ali je bilo grozdje vzgojeno organsko in na kakšen način je bilo narejeno vino. Grozdje, ki je bilo škropljeno s pesticidi, ki preprečujejo glivične okužbe, vsebuje zelo malo ali celo nič resveratrola.

Vino, pridelano v suhem podnebju ima manj resveratrola, kot tisto v vlažnem. Rdeče vino vsebuje več resveratrola kot belo, predvsem zaradi načina, na katerega je rdeče vino narejeno.

Rdeča vina proizvedena na ekološki, bio način v določenih območjih v Evropi, vsebujejo najvišjo stopnjo resevatrola.

En kozarec rdečega vina v povprečju vsebuje od 0,5 mg do 1,5 mg resveratrola.

Da bi dosegli učinek ene kapsule resveratrola (250mg),
bi morali spiti 500 do 1000 kozarcev rdečega vina!